مشاور پیشین پنتاگون با بیان اینکه «ایران هرگز تهدیدی مستقیم علیه آمریکا نبوده است»، گفت: اسرائیلی ها در چندین دهه اخیر ادعا کردند که همه بحرانهای خاورمیانه به ایران بازمیگردد.
واکنش وزیر دفاع ایران به تهدیدات نظامی آمریکا
در باب چرایی توقف رایزنیها میان ایران و آمریکا گمانهزنیها بسیار است؛ گروهی بر این باورند که تعلیق گفتوگوها به واسطه چند صدایی حاکم بر کاخ سفید اتفاق افتاده است و گروهی دیگر از اوج گرفتن اختلاف نظرها میان تهران و واشنگتن میگویند و در نهایت برخی از ناظران با اشاره به رویکرد اخیر آمریکا در ارتباط با یمن و تاکید ادعایی بر حمایت تهران از این گروه، ادعا میکنند که بعید است دیپلماسی میان دو بازیگر نتیجه بخش باشد.
بررسی احتمال درگیری مستقیم نظامی بین ایران و آمریکا نیازمند توجه به عوامل متعدد سیاسی، اقتصادی و امنیتی است. در حال حاضر، سناریوی جنگ تمامعیار بعید به نظر میرسد، اما تنشهای محدود و درگیریهای نیابتی همچنان محتمل هستند. در ادامه، عوامل کلیدی مؤثر بر این احتمال بررسی میشوند:
مشاور رهبر معظم انقلاب گفت: مذاکره به زمان و شرایط بستگی دارد. حالا چرا ما با این چالش در مسئله هستهای مواجه شدیم؟ حقیقتاً این یک مسئله حقوقی نیست، زیرا اگر آژانس نظر میداد، دیگر دلیلی برای مذاکره وجود نداشت. ذات این مسئله سیاسی است.
فرمانده پیشین سپاه پاسداران تأکید کرد: ایران حسن نیت خود را برای مذاکره ثابت کرده، اما سردرگمی دولت ترامپ که تحت تأثیر نتانیاهو و نئوکانهاست، مانع پیشرفت توافقها شده است.
وزارت خارجه ایران در بیانیهای اعلام کرد که در پی نامه رئیسجمهور آمریکا به رهبر جمهوری اسلامی و ابراز تمایل واشنگتن به راهکار دیپلماتیک، گفتوگوهای غیرمستقیم میان دو کشور آغاز شده، اما با ادامه تحریمها، تهران نسبت به رویکرد آمریکا ابراز تردید کرده است.
در حالی که گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در جریان است، وزیر دفاع آمریکا با لحنی تند ایران را به حمایت نظامی از انصارالله یمن متهم کرد و وعده «پیامد» داد.
روزنامه الاخبار از طرح رژیم صهیونیستی برای لبنان پرده برداشت و نوشت که نتانیاهو در این خصوص با ترامپ صحبت کرده است.
در شرایطی که در میانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، تلآویو همچنان در حال لفاظی علیه تهران است، توانمندیهای دفاعی و نظامی ایران همچنان در کانون توجه تحلیلگران جهانی قرار دارد؛ موضوعی که بیش از هر چیز نشاندهنده دست باز ایران در مقابله با انواع تهدیدهاست.
وزیر امور خارجه با اشاره به تداوم روند گفتوگوهای غیر مستقیم میان ایران و آمریکا از برگزاری دور بعدی آن در رم، پایتخت ایتالیا خبر داد.
در ابتدا لازم به ذکر است این تحلیل بر اساس الگوهای گذشته رفتار اسرائیل ارائه شده و قطعیت ندارد ولذا در چنین مواقعی پیگیری خبرها از منابع موثق و اظهارات رسمی ضروری است.
پاسخ طنز یک روزنامه به اراجیف بی اساس ترامپ درباره جنگ با ایران.
مذاکرات ایران ـ آمریکا به سرعت پیش میرود...
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه پس از لغو سخنرانی خود در بنیاد کارنگی که قرار بود روز گذشته (دوشنبه ۱ اردیبهشت) به صورت مجازی انجام شود، متن سخنرانی خود را منتشر کرد.
سند «مقابله با استراتژی منطقهای ایران» (Countering Iran's Regional Strategy) که توسط نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی و سرویس سیاست خارجی ایالات متحده تهیه شده، بر مهار نفوذ ایران در خاورمیانه و خنثیسازی فعالیتهای آن در منطقه تمرکز دارد. در این سند، ایران به عنوان یک «تهدید ثباتساز» معرفی شده که از طریق حمایت از گروههای نیابتی، توسعه موشکی و حضور نظامی در کشورهایی مانند عراق، سوریه، یمن و لبنان، امنیت متحدان آمریکا و منافع غرب را به خطر میاندازد.