مدیرموسسه جهادتبیین و سواد رسانه ای:

شهید جمهور یک مکتب اسلامی برای دولت‌ها برجای گذاشت

امیرعلی حیدر امیری با بیان اینکه ویژگی‌های بارز سیاسی شهید آیت‌الله رئیسی براساس حکمت، عزت و در نظر گرفتن توانایی و منافع ملت ایران بوده است، گفت: ایشان یک مکتب درست، صحیح و اسلامی را به‌عنوان دولت خدمتگزار ملت بر جای گذاشت.
  • حادثه تلخ سقوط بالگرد شهدای خدمت در اردیبهشت سال گذشته و شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و هیئت همراه که در یک سفر کاری و بعد از افتتاح سد آبی بزرگ در مرز ایران و آذربایجان رخ داد یک شوک بزرگ در ایران و جهان ایجاد کرد.

آیت‌الله رئیسی چهره‌ای جدید از سیاست اسلامی به نمایش گذاشت که هیچ‌وقت منافع شخصی را بر منافع ملت ترجیح نداد و افزایش مراودات سیاسی و اقتصادی با همسایگان ایران، تنش زدایی در منطقه، تقویت گفت‌وگوهای فرهنگی و سیاسی در داخل و خارج از کشور را در دستور کار قرار داد.

به‌منظور بررسی ویژگی‌های سیاسی شهید جمهور، خبرنگار ایکنا از لرستان با امیرعلی‌حیدر امیری، تحلیلگر سیاسی و مدیر مؤسسه جهادتبیین و سواد رسانه‌ای لرستان گفت‌وگویی داشته است که مشروح آن را در زیر می‌خوانید؛

شخصیت سیاسی شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی را چگونه تحلیل می‌کنید؟

شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی یک شخصیت ویژه در رابطه با مسائل سیاسی داشتند که با پیروی از مقام معظم رهبری مصالح و آرامش مملکت و آسایش مردم را بر مباحث جناحی و حزبی ترجیح می‌دادند که یکی از ویژگی‌های بارز چهره سیاسی شهید رئیسی بود.

شهیدجمهور چه در زمان تصدی ریاست قوه قضاییه و چه در زمان سمت رئیس‌جمهوری و چه در حین مناظرات دو دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ زمانی که مورد تهمت و توهین قرار گرفتند و به ایشان افترا می‌زدند، با وجود اینکه در مقام رئیس قوه قضاییه بودند و به خیلی از مسائل دسترسی داشتند، هیچ‌وقت به خود این اجازه را نداد که راز مسلمانی را فاش و مباحث شخصی و خصوصی آنها را در مباحث سیاسی وارد کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های شهید رئیسی ولایت‌پذیری ایشان بود تا حدی که تابع امر ولایت بوده و خود را ذوب در ولایت می‌دانستند و در واقع با رهبری هماهنگ بودند.

شهید رئیسی یک نیروی انقلابی بودند اما در انتصابات سعی کردند که مدار حق را رعایت کنند و در طول سه سال ریاست جمهوری برخی از افرادی که در دولت‌های قبلی مسئولیت داشتند را سرکار نگه داشت چراکه ایشان به توانمندی افراد بدون توجه به تفکر، جناح و حزب نگاه می‌کردند.

شهید آیت‌الله رئیسی در صحنه‌های سیاسی به‌دنبال اعتلای نام ایران بودند، در بحث پذیرفته شدن ایران در پیمان بریکس با اعضای این پیمان که بعضاً با پیوستن جمهوری اسلامی به این پیمان مخالفت می‌کردند جلسات متعدد داشتند و از روابط شخصی که با کشورهای صاحب رأی عضو این پیمان داشتند استفاده و جمهوری اسلامی را به عضویت پیمان بریکس درآوردند.

برخورد شهید رئیسی با همسایگان و دشمنان را چگونه تحلیل می‌کنید؟

دشمنان سالیان سال تلاش کردند و در حال حاضر نیز تلاش می‌کنند که بین ایران و همسایگانش اختلاف صوری بیاندازند با این هدف که مردم جمهوری اسلامی ایران را از ارتباط سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی و از همه مهم‌تر اقتصادی با همسایگان منع کنند، اما در دولت شهید رئیسی روابط سرد بیش از ۴۰ ساله بین ایران و عربستان رفع شد و ارتباط خوبی برقرار شد، همچنین با کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه ارتباط برقرار کرده و منافع ملت را بر خیلی از مسائل ترجیح دادند.

ویژگی دیگر شهید رئیسی این بود که در مقابل هیاهو  و دروغگویی آمریکا و کشورهای غربی تسلیم ناپذیر بود و هیچ وقت مصلحت و منافع ملت ایران را فدا نکردند.

شهید رئیسی در حمایت از جبهه مقاومت سنگ تمام گذاشت و هماهنگی بین دیپلماسی و میدان را به خوبی به نمایش گذاشت و حمایت از نیروهای نظامی را به‌عنوان بازوان اجرایی ملت ایران و پشتوانه محکم دیپلماسی انجام دادند.

ویژگی‌های بارز سیاسی آیت‌الله رئیسی همه از هم بهتر و همه براساس حکمت، عزت و در نظر گرفتن توانایی و منافع ملت ایران بوده است. ایشان یک مکتب درست، صحیح و اسلامی را به‌عنوان دولت خدمتگزار ملت بر جای گذاشتند.

 مسئولان چه الگوهایی را می‌توانند از شهید رئیسی و نحوه مدیریت ایشان بگیرند؟

مسئولان ما می‌توانند تسلیم‌ناپذیری در مقابل خصم را از مکتب شهید رئیسی الگو بگیرند، همانگونه که در قرآن کریم نیز خداوند در آیه ۱۲۰ سوره مبارکه بقره می‌فرماید: «وَلَن تَرضىٰ عَنکَ الیَهودُ وَلَا النَّصارىٰ حَتّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم ۗ قُل إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الهُدىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعتَ أَهواءَهُم بَعدَ الَّذی جاءَکَ مِنَ العِلمِ ۙ ما لَکَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِیٍّ وَلا نَصیرٍ؛ هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواسته‌های آنها شوی، و) از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: «هدایت، تنها هدایت الهی است!» و اگر از هوی و هوس‌های آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شده‌ای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود.» ایشان این موضوع را مدنظر داشتند و در عین اینکه در حال تعامل و گفت‌وگو با کشورهای غربی، شرقی و همسایگان با هر مرام و مسلکی بودند هیچ‌وقت منافع ملت را فدا نمی‌کردند و ذلت را نمی‌پذیرفتند و در عین حال که خوب مذاکره و مناظره و تعامل می‌کردند و در هیئات دیپلماتیک ظاهر می‌شدند هیچ‌وقت منافع ملت را فدای خوش آمد دیگر کشورها نکردند، بنابراین ذلت ناپذیری و محکم بودن ایشان در موضع، آگاهی بر مسائل و روابط بین‌الملل، خدمتگزاری به مردم به تمام آنها و از همه مهمتر هماهنگ با ولایت بودن از ویژگی‌های برجسته شهید رئیسی بود که مسئولان باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

شهید رئیسی منظومه فکری مقام معظم رهبری را به خوبی خوانده و عملیاتی کرده بود.