یوسف حجت‌پور:

موفقیت‌‌آمیز بودن پروژه هوشمندسازی یارانه آرد و نان / شرایط مطلوبی در حوزه آرد و نان حاکم است

مدیر شعب بانک سپه منطقه لرستان با اشاره به اقدامات بانک سپه در پروژه هوشمندسازی یارانه آرد و نان، گفت: امروز در حوزه آرد و نان، شرایط مطلوبی حاکم است و اگر پروژه هوشمندسازی اجرا نمی‌شد، شاید با کمبودها و ناترازی‌های جدی در حوزه آرد و نان مواجه می‌شدیم.

به گزارش پایگاه خبری تاف‌نیوز، همایش روز ملی گندم و نان یک‎شنبه، ۳۱ فروردین‌ماه با حضور تنی چند از مسئولین استانی و شهرستانی، نانوایان، گندمکاران، سیلوداران، صاحبان کارخانه و اصحاب رسانه در سالن کنفرانس بانک سپه خرم‌آباد برگزار شد.

یوسف حجت‌پور، مدیر شعب بانک سپه منطقه لرستان در این همایش با بیان اینکه شغل نانوایان و کشاورزان، کاری ارزشمند و مقدس است، گفت: امام جعفرصادق(ع) درباره قداست شغل کشاورزی و نانوایی فرموده است: «در قیامت، کشاورزان و خبازان به نام مبارکان خوانده شده و مقامی والا نزد خداوند خواهند داشت».

وی با اشاره به اقدامات این بانک در پروژه هوشمندسازی آرد و نان، افزود: بانک سپه به عنوان یک بانک دولتی، حدود سه سال پیش با همکاری نهادهای ذیربط، پروژه ملی هوشمندسازی آرد و نان را اجرایی کرد که نتیجه آن بنابر اعلام گزارش نهادهای ذیربط کاهش محسوس مصرف گندم در سال گذشته بود.

حجت‌پور با بیان اینکه امروز در حوزه آرد و نان، شرایط مطلوبی حاکم است و اگر این پروژه اجرا نمی‌شد، شاید با کمبودها و ناترازی‌های جدی مواجه بودیم، ادامه داد: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳، حدود ۱۶۳ میلیون تراکنش فروش نان از طریق دستگاه‌های پوز فروشگاهی ثبت شده که معادل تولید و مصرف دومیلیارد و سیصد میلیون قرص نان توسط ۲ هزار نانوایی دراستان لرستان است.

وی همچنین از پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه به نانوایان در سال گذشته خبر داد و گفت: بانک سپه به صورت روزانه سهم یارانه نانوایان را بر اساس فروش آنها واریز می‌کند و همچنان حامی این قشر زحمت‌کش خواهد بود.

حجت‌پور از بانک سپه به عنوان قدیمی‌ترین بانک که در آستانه ۱۰۰سالگی آن هستیم اشاره کرد و افزود: بانک سپه با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و هوشمندسازی، همچنان از نانوایان و کشاورزان حمایت خواهد کرد.

سعید دارابی، سرپرست اداره‌ کل غله و خدمات بازرگانی لرستان با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از اردیبهشت‌ماه در استان آغاز می‌شود، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود سال‌جاری ۴۰۰ هزار تُن گندم از کشاورزان استان خریداری شود.

وی با بیان اینکه صرفه‌جویی اقتصادی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان داشته‌ایم که این مبلغ به سبب کاهش مصرف آرد در استان رقم خورده است، افزود : در سال ۱۴۰۲ مصرف آرد در لرستان ۳۰۰ هزار تُن بود که این رقم در سال‌جاری با صرفه‌جویی به ۲۷۶ هزار تُن کاهش پیدا کرده است.

دارابی در خصوص سامانه هابیل، اظهار کرد: سامانه هابیل از ۲۵ فروردین‎ماه فعال شده و به‌عنوان ابزاری هوشمند، امکان پایش و رصد دقیق فرآیندهای مرتبط با گندم و آرد را فراهم می‌کند.

سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان به اهداف برگزاری این همایش مهم گریزی اجمالی زد و اضافه کرد: لرستان سهم قابل توجهی در تأمین امنیت غذایی کشور بر عهده دارد، برگزاری چنین رویدادهایی گامی موثر در توسعه پایدار این صنعت محسوب می‌شود.

سیدعماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این همایش، گفت: امنیت غذایی کشور مرهون تلاش‌های خستگی‌ناپذیر فعالان زنجیره تولید از کشاورزان گرفته تا نانوایان و بهره‌برداران است، کاری دشوار، پرزحمت و سرنوشت‌ساز که شاید درک عمق آن برای بسیاری آسان نباشد.‌

وی با انتقاد از میزان بالای ضایعات گندم، افزود: با وجود تمام دشواری‌ها در مسیر تولید، حدود ۳۰ درصد از محصول گندم به دلایل مختلف دچار ضایعات شده و از چرخه مصرف خارج می‌شود، موضوعی نگران‌کننده که نیازمند بازنگری اساسی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از مدیران و مسئولین اقتصادی استان خواست تا با انتقال دانش، ترویج فناوری‌های نوین و حمایت از کشاورزان، شرایطی فراهم کنند تا کشاورزی استان علاوه بر تأمین نیاز داخلی در عرصه رقابت منطقه‌ای نیز حضوری مؤثر و پایدار داشته باشد.