کل اخبار 596 اخبار امروز : 2
  • تاریخ : دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 12 - May - 2025
  • ساعت :
    تلاش برای حفظ توازن:

    پیشنهاد پنجگانه چینی برای حل مشکل هسته ای ایران به سازمان ملل رسید

    جزئیات پیشنهادات چین برای مذاکرات هسته‌ای ایران
    • به گزارش پایگاه خبری تاف نیوز، پیشنهادات کلیدی چین در مورد برنامه هسته‌ای ایران به عنوان سند رسمی نشست کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد منتشر شد.

    نمایندگی چین نزد کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد در دفتر اروپایی سازمان ملل خواستار انتشار پنج پیشنهاد کلیدی خود برای حل و فصل مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران به عنوان سند رسمی کنفرانس شد. این پیشنهادات در قالب سند شماره ۲۴۴۸/CD کنفرانس خلع سلاح به تاریخ ۲۱ مارس ۲۰۲۵ (اول فروردین ۱۴۰۴) منتشر شده است و به شرح ذیل است:

    ۱. پایبندی به حل مسالمت آمیز اختلاف‌ها از طریق راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک و مخالفت با استفاده از زور و تحریم‌های غیرقانونی: همه طرف‌ها باید بر اساس دیدگاهی جامع، مشترک، تعاملی و پایدار نسبت به موضوع امنیت تلاش کنند، شرایط لازم برای از سرگیری گفت‌وگوها و مذاکرات را فراهم کرده و از اقداماتی که ممکن است به تشدید تنش‌ها منجر شود خودداری کنند.

    ۲. حفظ توازن میان حقوق و تعهدات و اتخاذ رویکردی جامع نسبت به اهداف عدم اشاعه هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای: ایران باید به تعهد خود مبنی بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای پایبند بماند و سایر طرف‌ها نیز باید به طور کامل به حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از اعضای معاهده منع گسترش سلاحهای هسته‌ای احترام بگذارند.

    ۳. پایبندی به چهارچوب برنامه جامع اقدام مشترک به عنوان مبنایی برای توافق جدید: چین امیدوار است همه طرف‌ها در یک مسیر مشترک حرکت کرده و هرچه زودتر مذاکرات را از سر بگیرند. آمریکا باید حسن نیت سیاسی خود را نشان داده و هرچه زودتر به مذاکرات بازگردد.

    ۴. ترویج همکاری از طریق گفت وگو و مخالفت با مداخله شتاب‌زده شورای امنیت سازمان ملل: در شرایط کنونی مداخله شتاب زده شورای امنیت نه به اعتمادسازی کمکی می‌کند و نه باعث کاهش اختلافات میان طرف‌های درگیر می‌شود. فعال سازی مکانیسم ماشه موجب از بین رفتن سال‌ها تلاش دیپلماتیک خواهد شد و باید با احتیاط با آن برخورد شود.

    ۵. اتخاذ رویکردی گام به گام و متقابل و دستیابی به اجماع از طریق رایزنی و مشورت: تاریخ نشان داده اعمال فشار از موضع قدرت راه حل مناسبی برای حل مسائل پیچیده نیست. پایبندی به اصل احترام متقابل تنها مسیر ممکن برای یافتن بیشترین نقاط اشتراک و رفع نگرانی‌های مشروع همه طرف‌ها و رسیدن به راه حلی است که مورد پذیرش جامعه بین‌المللی باشد.

    چین به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و یکی از طرف‌های برجام به رایزنی و هماهنگی با تمام طرف‌های ذی ربط ادامه خواهد داد، به طور فعال از مذاکرات برای برقراری صلح حمایت خواهد کرد و نقش سازنده‌ای در از سرگیری زودتر این گفت و گوها ایفا خواهد کرد.

    به گزارش ایرنا، پکن روز جمعه ۱۴ مارس ۲۰۲۵ (۲۴ اسفند ۱۴۰۳)، میزبان نشستی با حضور معاونان وزیران امور خارجه ایران، چین و روسیه بود. «ماجائوشو» معاون وزیر امور خارجه‌ جمهوری خلق چین، «کاظم غریب آبادی» معاون وزیر امور خارجه‌ جمهوری اسلامی ایران و «سرگی الکسویچ ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه‌ فدراسیون روسیه در این نشست سه جانبه به بررسی آخرین وضعیت پرونده احیای برجام و مذاکرات برای رفع تحریم های ایران پرداختند.

    «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین، در نشست با حضور «سرگئی ریابکوف» و «کاظم غریب آبادی» آرای کشورش در رابطه با حل موضوع هسته ای ایران از طریق سیاسی و دیپلماتیک را در قالب ۵ سرفصل مطرح کرد. ۱. حل و فصل سیاسی. ۲. توازن حقوق و مسئولیت‌ها. ۳. توافق جدید بر اساس توافقات قبلی. ۴. گفت‌وگو و همکاری. ۵. اصول تدریجی و برابر.

    نوشته های مرتبط

    دستگاه‌های متولی حمایت‌های لازم را از قهرمانان ورزشی به عمل آورند
    فرماندار خرم‌آباد:

    دستگاه‌های متولی حمایت‌های لازم را از قهرمانان ورزشی به عمل آورند

    نورالدین درمنان با بیان اینکه ورزش عامل خودباوری، تقویت اراده، احساس موفقیت و شادابی، افزایش عزت نفس، نشاط و امیدواری است، گفت: قهرمانان ورزشی نماد اراده‌ای آهنین و استقامت هستند که می‌طلبد همه دستگاه‌های متولی حمایت‌های لازم را از آنان به عمل آورند.

    آیا قبل از سفر ترامپ به ریاض، توافق هسته‌ای با ایران نهایی خواهد شد؟
    پشت پرده تأخیر مذاکرات؛ دیپلماسی یا بازی با زمان؟

    آیا قبل از سفر ترامپ به ریاض، توافق هسته‌ای با ایران نهایی خواهد شد؟

    با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل اعلامی ترامپ برای توافق هسته‌ای جدید با ایران، مذاکرات در شرایطی پیچیده و پرابهام ادامه دارد؛ از اختلافات بر سر مدل لیبی تا نقش‌آفرینی غافلگیرکننده عربستان در حمایت از دیپلماسی. با وجود پیشرفت فنی، گره‌های سیاسی همچنان باقی است و در نبود تخصص کافی در تیم آمریکایی، آژانس انرژی اتمی به محور اعتمادسازی تبدیل شده است.

    سقف انتقال پول در ساتنا، پایا و پل افزایش یافت
    نظام بانکی:

    سقف انتقال پول در ساتنا، پایا و پل افزایش یافت

    بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با ابلاغ مصوبه‌ای جدید به شبکه بانکی، سقف و کف مبالغ انتقال وجه بین بانکی در سامانه‌های ساتنا، پایا و پل را تغییر داد.

    ارسال دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    برو بالا