کل اخبار 544 اخبار امروز : 0
  • تاریخ : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 29 - April - 2025
  • ساعت :
    گفتگوی تحلیلی:

    روسیه امکان میانجی‌گری بین ایران و ترامپ ندارد/ حمایت مشکوک روسیه از قطعنامه پیشنهادی آمریکا

    امیرعلی ابوالفتح ، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: چون لاوروف بعد از دیدار با وزیر خارجه آمریکا به تهران آمد، حالا عده ای می خواهند بگویند که او می خواهد نقش میانجی را ایفا کند اما واقعیت آن است که خود روسیه برای ارتباط با آمریکا به میانجی نیاز دارد چه رسد به اینکه بخواهد ایفاگر نقش میانجی بین ما و آمریکا باشد.

    به گزارش پایگاه خبری تاف نیوز به نقل از نامه نیوز ، سفر لاوروف به تهران در حالی انجام می‌شود که اخیرا از زبان تحلیلگران روسی عنوان شده‌ آغاز مذاکرات ترامپ با روسیه درباره اوکراین ممکن است مقدمه‌ای برای چالش بسیار بزرگ‌تر رئیس‌جمهور آمریکا، یعنی ایران باشد. این ایده، هرچند غیرممکن به نظر می‌رسد، اما مسیری است که دولت ترامپ احتمالا برای حل یکی از قدیمی‌ترین معضلات سیاست خارجی آمریکا در پیش خواهد گرفت. حامیان ایده میانجیگری مسکو بین تهران و واشنگتن بر این باورند که روسیه می‌تواند «نقشی مهم و حتی کلیدی» برای دستیابی به یک توافق جامع در خاورمیانه ایفا کند، از این رو اگر ترامپ از زاویه‌ای متفاوت وارد شود و از روسیه برای مذاکرات با تهران کمک بخواهد، ممکن است فضایی برای گفت‌وگو باز شود.

    کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه نیز در پاسخ به سوال در خصوص اینکه لاوروف حامل پیامی از آمریکا به ایران بوده یا خیر، اظهار بی‌اطلاعی کرد.

    امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با نامه نیوز درباره امکان میانجیگری روسیه بین ایران و آمریکا گفت: هر کشوری بخواهد می تواند این نقش را ایفا کند اما مهم آن است که نتیجه بخش باشد. وقتی آمریکا و روسیه هم اکنون در منازعه و اختلاف شدید هستند و عربستان تلاش دارد آنها را به هم نزدیک کند، چه طور مسکو می خواهد برای ما میانجیگری کند.

    وی افزود: مسکو و واشنگتن از چه زمانی اینقدر به هم نزدیک شده اند که حالا بیاید و از طرف آمریکا با ایران حرف بزند. شاید تحلیلگران روس قصد داشتند با طرح این موضوع برای کشورشان اعتباری ایجاد کنند اما تصور این اتفاق با اوضاع کنونی خیلی دور از انتظار و واقعیت به نظر می رسد. اگر ترامپ و پوتین با هم خیلی رفیق شوند، شاید روسیه بتواند نقش میانجی را بین ایران و آمریکا ایفا کند اما در حال حاضر این امکان را ندارد.

    این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به دیدار وزرای امورخارجه روسیه و آمریکا اظهار کرد: چون لاوروف بعد از این دیدار به تهران آمد، حالا عده ای می خواهند بگویند که او می خواهد نقش میانجی را ایفا کند اما واقعیت آن است که خود روسیه برای ارتباط با آمریکا به میانجی نیاز دارد چه رسد به اینکه بخواهد ایفاگر نقش میانجی بین ما و آمریکا باشد.

    وی درباره تمایل عربستان به میانجیگری بین ایران و آمریکا ادامه داد: مناسبات ریاض-واشنگتن کجا و مناسبات مسکو-واشنگتن کجا. ریاض می تواند این کار را انجام دهد چون عربستان با آمریکا روابط نزدیک دارد؛ بالاخره تا یک جایی می تواند از جانب آمریکا با ایران حرف بزند. حتی ورود ژاپن، ترکیه، عراق، قطر و عمان برای وساطت بین ایران و آمریکا قابل فهم است اما روسیه خیر.

    ابوالفتح با بیان اینکه اصلا امروز بین واشنگتن و مسکو کانالی وجود ندارد، گفت: امروز عربستان و برخی کشورها تلاش می کنند این کانال را ایجاد کنند وقتی این کانال ایجاد شد؛ شاید بعد سراغ ایران هم بیایند و بخواهند یک کانالی را نیز بین ایران و آمریکا فعال کنند.

    در اقدامی نادر، روسیه حمایت خود از قطعنامه پیشنهادی آمریکا را اعلام کرد.

    حمایت مشکوک روسیه از قطعنامه پیشنهادی آمریکا

    همچنین به نقل از شبکه روسیا الیوم، «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: مسکو قطعنامه پیشنهادی واشنگتن درباره جنگ اوکراین، که امروز در شورای امنیت تصویب شد، به‌عنوان نقطه آغاز برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز بحران تلقی می‌کند.

    وی که پس از رأی‌گیری درباره این قطعنامه سخن می‌گفت، افزود: متن تصویب‌شده ایده‌آل نیست، اما در ماهیت خود نخستین تلاش برای ارائه متنی سازنده و آینده‌نگر از سوی شورای امنیت است؛ متنی که درباره مسیر صلح صحبت می‌کند و به آتش جنگ دامن نمی‌زند.

    نبنزیا با اشاره به پیچیدگی بحران اوکراین افزود: این درگیری برخلاف آنچه کی‌یف و متحدان اروپایی‌اش سعی دارند القا کنند، تنها به تقابل میان روسیه و اوکراین محدود نمی‌شود، ما این قطعنامه را نقطه آغاز تلاش‌های بیشتر برای حل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین می‌دانیم.

    اشاره نماینده روسیه به قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای پایان یافتن جنگ اوکراین در شورای امنیت است که خواستار پایان سریع درگیری‌ها در اوکراین و برقراری صلحی پایدار میان کی‌یف و مسکو شد.

    قطعنامه مذکور با ۱۰ رأی موافق و ۵ رأی ممتنع تصویب شد.
    شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه آمریکا برای پایان جنگ اوکراین را تصویب کرد.

     قطعنامه آمریکا برای پایان جنگ اوکراین تصویب شد

    شورای امنیت سازمان ملل در این نشست، قطعنامه پیشنهادی آمریکا را تصویب کرد که خواستار پایان سریع درگیری است و برقراری صلح پایدار میان اوکراین و فدراسیون روسیه است.

    در رای گیری در شورای ۱۵ عضوی شورای امنیت سازمان ملل، ۱۰ کشور به قطعنامه آمریکا رای مثبت و ۵ کشور رای ممتنع دادند اما هیچ کشوری مخالفت نکرد.

    برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت که دارای ۱۰ عضو غیر دائم و ۵ عضو دائم (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) است، نیاز به ۹ رای بدون وتوی اعضای دائم است.

    قطعنامه آمریکا در حالی تصویب شد که روسیه تلاش اروپا برای اصلاح قطعنامه آمریکا درباره اوکراین را در شورای امنیت وتو کرد. روسیه، خود نیز در اصلاح این قطعنامه ناکام ماند و شورای امنیت، سرانجام آن را با ۱۰ رای بدون وتو تصویب کرد.

    نوشته های مرتبط

    اجرای ۳۰۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در لرستان
    حجت‌الاسلام درویشی خبر داد:

    اجرای ۳۰۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در لرستان

    مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان از اجرای ۳۰۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در سطح نواحی، حوزه‌ها و پایگاه‌‌های مقاومت بسیج با هدف ترویج فرهنگ دینی و انقلابی و تجلیل از مربیان و اساتید سپاه استان خبر داد.

    فعالیت ۲۹۴ خادمیار و یاور رضوی در الیگودرز / کسب رتبه نخست کانون‌های خدمت رضوی لرستان توسط الیگودرز
    حجت‌الاسلام قاسم متقی‌نیا خبر داد:

    فعالیت ۲۹۴ خادمیار و یاور رضوی در الیگودرز / کسب رتبه نخست کانون‌های خدمت رضوی لرستان توسط الیگودرز

    مدیر کانون‌های خدمت رضوی لرستان از برگزاری جشن‌های دهه کرامت با شعار «ایران برای امام رضا(ع)» در استان از سوی کانون‌های خدمت رضوی استان لرستان خبر داد و گفت: کانون خدمت رضوی الیگودرز با ۲۹۴ خادمیار و یاور رضوی که در قالب ۳۰ کانون تخصصی و عمومی فعالیت دارند رتبه نخست کانون‌های خدمت رضوی در لرستان را کسب کرده است.

    تحلیل احتمالی از مسیر آینده اسرائیل در صورت مسئول شناخته شدن در انفجار بندرعباس
    مدیر موسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای:

    تحلیل احتمالی از مسیر آینده اسرائیل در صورت مسئول شناخته شدن در انفجار بندرعباس

    در ابتدا لازم به ذکر است این تحلیل بر اساس الگوهای گذشته رفتار اسرائیل ارائه شده و قطعیت ندارد ولذا در چنین مواقعی پیگیری خبرها از منابع موثق و اظهارات رسمی ضروری است.

    ۱۴ مدرسه علمیه خواهران در لرستان فعالیت دارند/ تحصیل ۱۰۲۶ طلبه در این مدارس
    حجت‌الاسلام سیدعلی موسوی:

    ۱۴ مدرسه علمیه خواهران در لرستان فعالیت دارند/ تحصیل ۱۰۲۶ طلبه در این مدارس

    مدیر حوزه علمیه لرستان با اشاره به وجود ۱۴ مدرسه علمیه خواهران در لرستان و اینکه یک‌هزار و ۲۶ طلبه در این مدارس مشغول به تحصیل هستند، به هجمه‌های دشمنان بر علیه حوزه‌های علمیه خواهران اشاره کرد و گفت: از رسانه‌ها انتظار دارم در راستای معرفی و تبیین وظایف حوزه‌های علمیه فرهنگ‌سازی کنند و مردم را با وظایف حوزه‌های علمیه آشنا کنند.

    ارسال دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    برو بالا