کل اخبار 510 اخبار امروز : 2
  • تاریخ : دوشنبه, ۱۱ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 31 - March - 2025
  • ساعت :
    تلاش برای حفظ توازن:

    پیشنهاد پنجگانه چینی برای حل مشکل هسته ای ایران به سازمان ملل رسید

    جزئیات پیشنهادات چین برای مذاکرات هسته‌ای ایران
    • به گزارش پایگاه خبری تاف نیوز، پیشنهادات کلیدی چین در مورد برنامه هسته‌ای ایران به عنوان سند رسمی نشست کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد منتشر شد.

    نمایندگی چین نزد کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد در دفتر اروپایی سازمان ملل خواستار انتشار پنج پیشنهاد کلیدی خود برای حل و فصل مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران به عنوان سند رسمی کنفرانس شد. این پیشنهادات در قالب سند شماره ۲۴۴۸/CD کنفرانس خلع سلاح به تاریخ ۲۱ مارس ۲۰۲۵ (اول فروردین ۱۴۰۴) منتشر شده است و به شرح ذیل است:

    ۱. پایبندی به حل مسالمت آمیز اختلاف‌ها از طریق راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک و مخالفت با استفاده از زور و تحریم‌های غیرقانونی: همه طرف‌ها باید بر اساس دیدگاهی جامع، مشترک، تعاملی و پایدار نسبت به موضوع امنیت تلاش کنند، شرایط لازم برای از سرگیری گفت‌وگوها و مذاکرات را فراهم کرده و از اقداماتی که ممکن است به تشدید تنش‌ها منجر شود خودداری کنند.

    ۲. حفظ توازن میان حقوق و تعهدات و اتخاذ رویکردی جامع نسبت به اهداف عدم اشاعه هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای: ایران باید به تعهد خود مبنی بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای پایبند بماند و سایر طرف‌ها نیز باید به طور کامل به حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از اعضای معاهده منع گسترش سلاحهای هسته‌ای احترام بگذارند.

    ۳. پایبندی به چهارچوب برنامه جامع اقدام مشترک به عنوان مبنایی برای توافق جدید: چین امیدوار است همه طرف‌ها در یک مسیر مشترک حرکت کرده و هرچه زودتر مذاکرات را از سر بگیرند. آمریکا باید حسن نیت سیاسی خود را نشان داده و هرچه زودتر به مذاکرات بازگردد.

    ۴. ترویج همکاری از طریق گفت وگو و مخالفت با مداخله شتاب‌زده شورای امنیت سازمان ملل: در شرایط کنونی مداخله شتاب زده شورای امنیت نه به اعتمادسازی کمکی می‌کند و نه باعث کاهش اختلافات میان طرف‌های درگیر می‌شود. فعال سازی مکانیسم ماشه موجب از بین رفتن سال‌ها تلاش دیپلماتیک خواهد شد و باید با احتیاط با آن برخورد شود.

    ۵. اتخاذ رویکردی گام به گام و متقابل و دستیابی به اجماع از طریق رایزنی و مشورت: تاریخ نشان داده اعمال فشار از موضع قدرت راه حل مناسبی برای حل مسائل پیچیده نیست. پایبندی به اصل احترام متقابل تنها مسیر ممکن برای یافتن بیشترین نقاط اشتراک و رفع نگرانی‌های مشروع همه طرف‌ها و رسیدن به راه حلی است که مورد پذیرش جامعه بین‌المللی باشد.

    چین به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و یکی از طرف‌های برجام به رایزنی و هماهنگی با تمام طرف‌های ذی ربط ادامه خواهد داد، به طور فعال از مذاکرات برای برقراری صلح حمایت خواهد کرد و نقش سازنده‌ای در از سرگیری زودتر این گفت و گوها ایفا خواهد کرد.

    به گزارش ایرنا، پکن روز جمعه ۱۴ مارس ۲۰۲۵ (۲۴ اسفند ۱۴۰۳)، میزبان نشستی با حضور معاونان وزیران امور خارجه ایران، چین و روسیه بود. «ماجائوشو» معاون وزیر امور خارجه‌ جمهوری خلق چین، «کاظم غریب آبادی» معاون وزیر امور خارجه‌ جمهوری اسلامی ایران و «سرگی الکسویچ ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه‌ فدراسیون روسیه در این نشست سه جانبه به بررسی آخرین وضعیت پرونده احیای برجام و مذاکرات برای رفع تحریم های ایران پرداختند.

    «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین، در نشست با حضور «سرگئی ریابکوف» و «کاظم غریب آبادی» آرای کشورش در رابطه با حل موضوع هسته ای ایران از طریق سیاسی و دیپلماتیک را در قالب ۵ سرفصل مطرح کرد. ۱. حل و فصل سیاسی. ۲. توازن حقوق و مسئولیت‌ها. ۳. توافق جدید بر اساس توافقات قبلی. ۴. گفت‌وگو و همکاری. ۵. اصول تدریجی و برابر.

    نوشته های مرتبط

    رویای بر باد رفته پوتین؛ سقوط بشار اسد و مخالف خوانی آذربایجان کمر تزار را شکست؟
    جاه‌طلبی پرهزینه پوتین:

    رویای بر باد رفته پوتین؛ سقوط بشار اسد و مخالف خوانی آذربایجان کمر تزار را شکست؟

    به باور ناظران، در شرایط کنونی و در ظاهر جنگ روسیه با اوکراین برای کرملین موفقیت آمیز بوده است و این کشور در اوکراین پیشروی داشته و همزمان توانسته فارغ از تحریم‌ها اقتصادش را دست نخورده نگاه دارد، اما شرایط از درون پوسیده است. روسیه به واسطه همین جنگ نه تنها مرزها با ناتو را کاهش داده، بلکه نفوذش در حیاط‌های خلوتش از سوریه تا قلب آسیا و ارواسیا را از دست داده است.

    پایگاه دیگو گارسیا چگونه می‌تواند هدف موشک‌های ایرانی قرار بگیرد؟
    تهدید ایران به یک حمله متفاوت:

    پایگاه دیگو گارسیا چگونه می‌تواند هدف موشک‌های ایرانی قرار بگیرد؟

    رسانه‌های غربی از یک هشدار متفاوت درباره حمله احتمالی ایران خبر داده‌اند؛ حمله به پایگاه دیگو گارسیا. اما چگونه؟

    ترامپ و معمای خود ویرانگری نظم جهانی/ چین فرصت سازی کرد؛ جنوب جهانی در مسیر تقابل با ابرقدرت‌ها
    نظم جهانی در آستانه دگردیسی:

    ترامپ و معمای خود ویرانگری نظم جهانی/ چین فرصت سازی کرد؛ جنوب جهانی در مسیر تقابل با ابرقدرت‌ها

    به باور بسیاری از ناظران، سیاست‌های دولت اول ترامپ موجب شد تا فرصت برای میدان‌داری چین هموار شده و این کشور به بازیگران جنوب جهانی زخم خورده از رویکرد ترامپ نزدیک‌تر شود. با این همه، امروز چین هم از سیاست‌های نئو استعمارگرایانه در شرق آسیا و قاره سیاه پیروی می‌کند تا بدین طریق بتواند به قدرت یکه تاز تبدیل شود؛ از همین رو بسیاری در باب ائتلاف‌هایی چون بریکس که چین نقش پرنگی در قابش دارند، نگرانند و می‌گویند این‌ها اهرم‌هایی در اختیار چین هستند برای افزایش نفوذش در جهان.

    نظم آینده چه چهره‌ای خواهد داشت؟
    فروپاشی نظم لیبرال و شروع رنسانس اقتدارگرایی؛

    نظم آینده چه چهره‌ای خواهد داشت؟

    نظم جهانی لیبرال که پس از جنگ جهانی دوم با محوریت آمریکا شکل گرفت، امروز با افولی درونی از دل خود ایالات متحده و ظهور قدرت‌های اقتدارگرا مانند چین و روسیه مواجه است. بی‌ثباتی سیاسی، افول دموکراسی و گرایش به ملی‌گرایی، نه‌تنها جایگاه رهبری واشنگتن را تضعیف کرده، بلکه جهان را به‌سوی نظمی پراکنده، مبتنی بر زور و فاقد قواعد مشترک سوق داده است؛ نظمی که در آن، قدرت جای قانون می‌نشیند.

    ارسال دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    برو بالا